SLIMCirculair ’18-’19

Ruud stelt de jury voor lachen

Ruud Koornstra: "Jullie mogen helemaal los gaan. Bel me als je hulp nodig hebt."

16 teams laten zien wat ze kunnen

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair '18-'19 strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Elk studententeam wordt ondersteund door bedrijven, experts en BetterWorldSolutions.

Hoe creatief en inventief ben jij met je team?
SLIMCirculair is de nationale wedstrijd voor studententeams die de stad slimmer en cooler maken. Laat zien dat je het kan!

Vette prijzen

De hoofdprijs van de vakjury olv Ruud Koornstra is € 5000,-. De publieksprijs blijft nog even geheim maar dat wordt een knaller!

Finale SLIMCirculair '18-'19 vrijdag 14 juni 2019

Finale SLIMCirculair '18-'19 vrijdag 14 juni 2019

In je agenda: 14 juni is de finale van SLIMCirculair

Op vrijdag 14 juni 2019 mag het dak eraf tijdens de finale van SLIMCirculair '18-'19.

Vol is Vol

Tijdens de finale verwachten we 400 - 500 deelnemers en supporters. Juryvoorzitter Ruud Koornstra: "Het dak mag eraf. Ik hoop dat alle regio's hun familie, vrienden en bedrijven meevragen want het is niet niets wat er gaat gebeuren tijdens de finale. Wat mij betreft hangen ze met de benen buiten!"

Het belooft dus een spannende, inspirerende middag te worden waarvoor behalve de studententeams, ook supporters van de school, familie en vrienden en (stage)bedrijven in de regio zich mogen aanmelden. Maar vol is vol. En dat is afhankelijk van de lokatie waarmee we als organisatie nog volop in gesprek zijn.

Reserveer de bussen

Maar net als in 'the voice of holland' zijn jullie enthousiaste supporters welkom dus reserveer alvast de bussen waarmee jullie naar de finale afreizen en neem familie en vrienden mee. PS ...  vergeet de directie van je stagebedrijf niet uit te nodigen/te informeren. Ontvangst om 13.00 uur. 13.30 uur start teampitches. De jury bepaalt tegen 17.00 uur wie er met de hoofdprijs naar huis gaat. Aansluitend wordt de publieksprijs bekend gemaakt.

Programma en bijzonderheden van de finale vind je hier. Aanmelden kan vanaf 24 mei 2019.

Durven jullie de challenge aan?

Wij geloven dat in elke jongere iets groots schuilt. Dat jullie beschikken over een grenzeloze inventiviteit en dat jullie de aanjager zijn van alles waar we in Nederland trots op zijn.

Daarom dagen we jullie uit.

Zorg voor een adembenemend ontwerp en zet de gevestigde orde op zijn kop.

Ontwerpcriteria

 • Toepasbaar, innovatief en slim energieneutraal, maar het liefst energiepositief, met een hoge CO2-reductie
 • NatuurINCLUSIEF en KlimaatAdaptief
  Bouwen met groene gevels en daken, waterberging/hergebruik, biodiversiteit, o.a. holle stenen waarin vogels kunnen nestelen
 • Circulair bouwen, zoveel mogelijk gebruik makend van circulaire en biobased materialen
 • Economisch haalbaar en opschaalbaar
 • Creativiteit van de mediacampagne

Organisatie SLIMCirculair '18-'19

BetterWorldSolutions - Tanja Nolten06 16342889

Raoul Vleugels over SLIMCirculair voor MBO-Studententeams:

"Perfect dat deze challenge gericht is op MBO studenten want er is een schrijnend tekort aan mensen met gezond verstand die ook nog wat kunnen."

Raoul Vleugels is een van de architecten van Werkstatt, een architectenbureau gespecialiseerd in ontwerpen met natuurlijke materialen ofwel NatuurInclusief Ontwerpen zoals Raoul het noemt.

Prijzen

Aan het einde van het schooljaar 2018 - 2019 kiest de vakjury het beste ontwerp en het publiek het beste ontwerp.

 • Het winnende team krijgt 5.000 euro!
 • De publieksprijs is nog even geheim maar wordt heel speciaal

Q0 hotel in Amsterdam, van architect Paul de Ruiter

Q0 hotel in Amsterdam

Het Q0 hotel in Amsterdam van Mulderblauw en Paul de Ruiter Architects is bijzonder duurzaam ontworpen. De gevel lijkt op een kameloen: de panelen draaien mee met de zon en op het dak staat een kas die voedsel produceert voor 2 restaurants. Bovendien is beton van een slooppand hergebruikt voor dit hotel

SLIMCirculair studententeam

Klik op de afbeelding voor de SLIMCirculair Pitch

“Slimme Energie en Circulaire Bouw: gescheiden lijnen maar onlosmakelijk met elkaar verbonden in SLIMCirculair.” Ed Buddenbaum, EZK en secretaris topsector Energie

16 Circulaire proeftuinen

SLIMCirculair '18-'19: 16 circulaire proeftuinen bewijzen dat MBO'ers boven zichzelf uitstijgen. Zij ontwerpen met aandacht voor milieu, natuur, klimaat, kwetsbare grondstoffen en een gezonde leefomgeving!

 

Uitkijktoren van gerecycled beton
Stel dat je gemeente een uitkijktoren en paviljoen in een park overweegt? Durven jullie dat aan?

 

Circulaire Bieb Den Helder

Aug '18 - Bibliotheek Den Helder Nr. #1 van de Wereld
Bijna was School7 gesloopt maar de lokale woningstichting Den Helder koos ervoor om het gebouw om te toveren tot bibliotheek. In augustus 2018 koos de internationale jury deze bibliotheek boven alle andere inzendingen tot Beste van de Wereld!

Dit is ook circulair ontwerp.
Voor hergebruik van containers is het extra belangrijk om de binnentemperatuur slim te regelen. Een groen dak helpt enorm bij de isolatie. Zowel tegen hitte als tegen de kou in de winter.

Samenwerking

Maak voorafgaand aan de challenge afspraken over samenwerking met een hbo en/of universiteit. Ze helpen jullie met het ontwerpproces en het testen van de materialen.

Meld je studententeam hier aan

Voor bedrijven

  InsightsSLIMCirculair is een ontwerpchallenge met lokale, regionale, landelijke en mogelijk zelfs internationale media-aandacht. SLIMCirculair is een spraakmakend spektakel dat met slimme oplossingen richting geeft aan een 100% circulaire bouweconomie in 2050.

  Heb je vragen over het consortium team of wil je partner worden? Klik hier.

  Contact

  Heb je een vraag, wil je een lokale ontwerpuitdaging aanmelden of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op