Alles over de juryprijs en de publieksprijs

jury - online voting tool

Alle teams pitchen hun ontwerp tijdens de landelijke finale voor de vakjury. Maar er is nog een prijs: de Publieksprijs!

De landelijke jury toetst de inzendingen op de criteria en de verplichte elementen en de gevraagde resultaten.

  • Op 24 mei, drie weken voor de landelijke finale, ontvangt de jury de 3D-versie van jullie ontwerp en de onderliggende rapporten.
  • Tijdens de finale op 14 juni 2019 pitchen de teams hun ontwerp.

 

Wat lever je als team aan?

Het Rapport
Het rapport geeft een beeld van het gehele ontwikkeltraject van het eindproduct; van de onderzoeksfase tot het prototype. Hierin staan de verschillende fasen beschreven die jullie doorlopen hebben en de keuzes die gemaakt zijn.

Zorg voor een begeleidende tekst van maximaal vijf A4-tjes met uitleg over de verantwoording van de concept keuze, de uitwerking van het project en het eindresultaat. 

Het prototype blijft zichtbaar voor het publiek en genodigden tijdens de finale.

De Pitch
Maak indruk op de jury met jullie pitch. Hoe overtuigen jullie de jury van jullie genialiteit? Denk hier goed over na en laat studenten media & communicatie jullie helpen.

Video / Animatie
Je pitch kun je ondersteunen met jullie video. Dat mag ook een animatie zijn. Het filmpje laat zien hoe jullie van idee tot prototype zijn gekomen.

3D-model
En natuurlijk wordt de jury door jullie overrompeld door jullie 3D ontwerp van het prototype. Visualisatie is alles. Daar horen dus ook een 3D ontwerp bij.

Meer informatie over de SLIMCirculair finale

  • KLIK HIER voor de jurysamenstelling
  • KLIK HIER en lees over de juryprijs en de publieksprijs
  • KLIK HIER en lees de uitgebreide toelichting op de jurybeoordeling

Juryprijs en publieksprijs

Nadat de juryleden alle pitches hebben gezien, vragen hebben gesteld en zich een mening hebben gevormd, trekken ze zich terug om tot een eindoordeel te komen.

Vervolgens maakt de jury het winnend team SLIMCirculair 2018 – 2019 bekend en wordt de prijs van € 5.000 uitgereikt.

Dan is het tijd voor de publieksprijs

Op 27 mei gaat de online voting tool voor het publiek open. Natuurlijk sporen jullie je vrienden, familie, kennissen en collega’s aan om toch vooral op jullie ontwerp te stemmen.

Online zullen duizenden mensen hun voorkeur aangeven. De uitslag van de publiekslieveling wordt aansluitend aan de juryprijs bekend gemaakt.

De publieksprijs is bekend; het winnend team krijgt €1.000 euro uitgereikt

Zorg dat je netwerk op jullie stemt

Alle teams pitchen hun ontwerp voor de landelijke jury

Alle teams pitchen hun ontwerp tijdens de landelijke finale voor de vakjury. Vervolgens mag de jury nog 2 vragen aan het team stellen.

Zeker is dat jullie het publiek kunnen beïnvloeden om toch vooral te stemmen. Dus ga ervoor, zorg dat ze stemmen en laat ze dit ook vragen aan hun omgeving. Het gaat niet zozeer om jouw netwerk aan vrienden, familie en collega’s. Als zij ook hun netwerk voor jullie inzetten, kan het aantal stemmen voor jullie ontwerp oplopen tot duizenden! Misschien wel genoeg voor jullie om als winnaars uit de bus te komen!