A12 Technova College, Ede

de meeuw studentenhuisvesting

Technova – De Meeuw prefab units kunnen ook ingezet worden voor studentenhuisvesting

Het Technova Team gaat met een geweldige opdracht naar huis. Het verder verduurzamen van de circulaire prefab units van De Meeuw en het ontwerp van studentenhuisvesting in Ede/Wageningen.

Modulair, en waar mogelijk nog verder verduurzaamd door toepassing van natuurlijke bouwmaterialen en groene daken. Dat is de uitdaging van het studententeam.

 

De Meeuw heeft volop ervaring met modulaire bouw. Ze bestaan al bijna 100 jaar. Maar nu vindt De Meeuw dat het tijd wordt voor een volgende stap door materiaalgebruik eens stevig onder de loep te nemen. En als dat dan gelijk toegepast kan worden in de toekomstige studentenhuisvesting in Ede/Wageningen past dat natuurlijk uitstekend bij de Universiteit Wageningen en de opdracht van het Technova studententeam dat deelneemt aan SLIMCirculair.

 

Kick off 13 februari 2019

Update van Technova:

Deze week hebben we kick off gehad voor de wedstrijd SLIMCirculair. Hiervoor doen wij een project voor Idealis. Onze opdracht is dat wij 100 studenten woningen realiseren die volledig circulair moeten zijn. Dit doen wij samen met De Meeuw, De Meeuw is een bedrijf die zich inzet voor bouwmethodes waarbij met circulair kan bouwen.

Deze week zijn we bij verschillende ondernemingen geweest die zich inzetten voor duurzaamheid en circulaire bouwmaterialen. Waarvoor dank Raab Karcher en TechTron Groep BV. Ook hebben wij gastlessen gehad van Roza ontwerpburo en Synargio architecten waardoor wij een andere kijk hebben gekregen op duurzaam en circulair bouwen. Ook hebben we geleerd hoeveel er mogelijk is met 3D beton printen, met name over de vormgeving van een gebouw.

Mocht u geïnteresseerd zijn om onze ontwikkelingen te volgen is dat mogelijk op onze LinkedIn pagina Moveable Student.

Dankzij de bovenstaande organisaties hebben we een hoop kennis opgedaan voor ons project. Natuurlijk staan wij open voor extra ideeën op het valk van circulair bouwen en duurzame energie. Wij als staan als studenten open voor alles. Elke opmerking of tip zullen wij meenemen als optie in ons project. Wees dus vooral niet bang om contact op te nemen met ons. We stellen dat zeer op prijs!

Technova start 15 februari

Het studententeam start 15 februari met de ontwerpopdracht. Er was dus nog even tijd om de opdracht verder te kaderen maar de coördinerend docent Johan van der Made is enthousiast. Voordat hij bij De Meeuw aanschoof had hij al een afspraak gearrangeerd met Studentenhuisvesting Ede/Wageningen om te peilen of zij behoefte hebben aan nieuwe studentenhuisvesting die bovendien modulair gebouwd wordt en dus op termijn voor nieuwe doeleinden gebruikt kan worden of gedemonteerd en ergens anders weer opgebouwd.

De Meeuw Woon/Werkoplossingen met modulaire units

Het studententeam van het Technova College gaat de units optimaal circulair maken. We zijn benieuwd!

Video

Video over het systeem van De Meeuw dat toegepast is voor studentenhuisvesting in Amsterdam

Biobased gaat verder dan alleen bouwmaterialen

Biobased scooter gemaakt door de Hogeschool Avans

Biobased scooter gemaakt door de Hogeschool Avans

De Meeuw is een uitstekende opdrachtgever voor het Technova. Ze dragen biobased bouwmaterialen een warm hart toe getuigt de biobased scooter die door de Hogeschool Avans is ontworpen en prominent in de hal staat te pronken.

 

Johan van der Made bezoekt de productiehallen waar de prefab units worden gemaakt en geassembleerd.